Sociālās spēles Indago 2011

Latvijas spēļu izstrādātāju konkurss

Vai vēlaties, lai cilvēki Indago 2011 var piedalīties ar sociālajām spēlēm?

Jā.
18
46%
Nē.
21
54%
 
Total votes: 39

Message
Author
User avatar
serioussam909
Posts: 59
Joined: 06 Dec 2010, 18:54
Location: Ireland
Contact:

Re: Sociālās spēles Indago 2011

#71 Post by serioussam909 » 05 Jan 2011, 00:32

Vienīgais valīdais iebildums pret sociālajām spēlēm no indago dalībnieku puses varētu būt tas, ka publiskajā balsojumā sociālajām spēlēm balsis iegūt ir nesalīdzināmi vieglāk.
Kur problēma uztaisīt ka publiskajiem balsotājiem arī savs balsojums jāpamato un jābalso par visām spēlēm? (Un nē "Sūds" vai "Kruta" nav normāls pamatojums).
Man vismaz gribētos dzirdēt ko cilvēki reāli domā par manu spēli, nevis kaut kādus mistiskus cipariņus.

AnetiX
Posts: 107
Joined: 07 Dec 2010, 19:00
Location: online
Contact:

Re: Sociālās spēles Indago 2011

#72 Post by AnetiX » 05 Jan 2011, 00:36

"Kaut kādā mērā - jā." << Kādā mērā? Kāds sakars? :D Ja bubu uztaisa GTA5, aizliedzam bubu turpmāk piedalīties konkursā, jo kāds mēģinās viņu atdarināt? :D
Ja sociālā spēle izstrādes un gameplay ziņā ir zemākas, un sociālā portāla lietotāji nenonāk ne Indago, ne neietekmē Indago rezultātu, kur īsti ir problēma? Jo kaut kāda grupa X domā, ka Y ir foršs, kaut viņiem nav ne mazākā nojausma par Z? Kur loģika?
Prasības ir tas, kad iestājas noteikumi ,kas jāievēro? Likumi ir kas cits?
- Prasība: Likumā noteiktā kārtībā pausta vēlēšanās tiesai, tiesas procesā, lai sāktos kādas darbības, lai ko iegūtu.
- Noteikums: Likums, norma, kas ievērojama kādā sabiedrības darbības nozarē, profesijā, arī situācijā.
- Likums: Parādību iekšējais būtiskais sakars, kas nosaka parādību nepieciešamo attīstību.
Kaut kādā konkursā prasība/noteikums/likums = viss viens un tas pats.

Par to, ka MiniGC neviens nezina, izņemot pašus izstrādātājus - par to es runāju. Par kādu "ārējo publikas spēku, kas nezina par ko balsot" tu runā? Kas balsos nezininot citus, ja nav neviens, kas balsos nezinot citus?

Esmu ar mieru, ja neprasa autorizāciju - normāla lieta. Guest režīms. Tieši tas, ko teicu jau diskusijas sākumā. Un tie, kas grib saglabāt status, ir iespēja autorizēties. Problēma?

Par lietu salīdzināšanu - ja runa ir par tehnoloģiju izveidošanu, tad piedalīties var gan laptopa izveidotājs gan mobilo telefonu izveidotājs. Tu šobrīd gribi aizliegt radio izveidotājus. Kāpēc? Jo viņi nav cienīgi laptopu un telefonu konkursos?

Ja sociālā spēle ir tā, kas atrodas sociālajā portālā ,tad nu, nafig tu neapstādini diskusiju jau sākumā - jau pašā diskusijas sākumā ieteicu variantu - aizliegt spēlei būt piesaistītai dr.lv, fb.com vai jebkuram citam portālam. Kur pie velna ir problēma? Nu nebūs piesaistīta.

Par necieņu - tu neuzskati cienīgu vispār manu jomu, kāpēc lai es uzskatītu par cienīgu tavu viedokli?

gazz
Posts: 15
Joined: 13 Dec 2010, 20:41

Re: Sociālās spēles Indago 2011

#73 Post by gazz » 05 Jan 2011, 00:53

par ko īsti ir cepiens?

Mēs visi būvējam spēles, lai lietotājiem būtu interesanti tajās pavadīt savu laiku un sasniegt rezultātus. Tas ka AnetiX tās veido uz populāras platformas, un ļauj vēl lielākam pūlim tās izmēģināt, tikai veicina LV spēļizstrādes popularitāti. Tas ir slikti? Arī par finansiālo pusi runājot, vai tas ir slikti ja hobijprojekti nes peļņu?

Paaugsies un sapratīsi ka nav viss tik melnbalts. Spēle ir interaktīva digitālā izklaide, un man daudziem paziņām tās draugiem/facebook spēles dikti labi patīk, jo var spēlēt visur un vienmēr. nav nekas jāinstalē, jāatarhivē etc, tas ir tik ļoti "vecais gadsimts". Tas ka vēl neesi apjautis/iemācījies kāda ir rītdienas spēle, nedod Tev tiesības to diskvalicifēt.

Lūdzu, netaisīsim konkursu sev, bet spēļizstrādei Latvijā!
Last edited by gazz on 05 Jan 2011, 00:54, edited 1 time in total.

Kamazs
Guru
Guru
Posts: 35
Joined: 17 Dec 2010, 10:20

Re: Sociālās spēles Indago 2011

#74 Post by Kamazs » 05 Jan 2011, 00:54

Man patiesībā īsti nekrata vai soc spēles piedalās Indago vai ne. Es arī negribu īpaši karot par to, lai tieši tās tiktu pielaistas.

Bet, kas mani faking tracina ir tas, ka cilvēki grib, var un taisa spēles, bet pašpasludināta geimdevu vadošā kliķe kaut kādu idiotisku subjektīvu aizspriedumu dēļ aizliedz viņiem godīgi sacensties par atzinību.
Last edited by Kamazs on 05 Jan 2011, 00:55, edited 1 time in total.

gazz
Posts: 15
Joined: 13 Dec 2010, 20:41

Re: Sociālās spēles Indago 2011

#75 Post by gazz » 05 Jan 2011, 00:54

Kamazs wrote:Man patiesībā īsti nekrata vai soc spēles piedalās Indago vai ne. Es arī negribu īpaši karot par to, lai tās tiktu pielaistas.

Bet, kas mani faking tracina ir tas, ka cilvēki grib, var un taisa spēles, bet pašpasludināta geimdevu vadošā kliķe kaut kādu idiotisku subjektīvu aizspriedumu dēļ aizliedz viņiem godīgi sacensties par atzinību.
+1

snake5
Posts: 361
Joined: 07 Dec 2010, 03:54
Contact:

Re: Sociālās spēles Indago 2011

#76 Post by snake5 » 05 Jan 2011, 00:59

Bet tas ir diezgan precīzs praktiski visu indago spēļu apraksts, ja godīgi. Un ne tikai mākslinieciskā izpildījuma ziņā.
Njā, par daudzām tā var teikt. Ja tā padomā, varbūt diskusija būtu aizgājusi pieklājīgāk, ja jautājums būtu par attīstības procesa kontroli, ne par kaut kā aizliegšanu. Kā kaut ko taisās aizliegt, tā visiem lielas mutes. :D
Kur problēma uztaisīt ka publiskajiem balsotājiem arī savs balsojums jāpamato un jābalso par visām spēlēm?
Man patiesībā arī patiktu, bet šķiet, ka nevienam citam nepatiktu tādēļ, ka mazāk balsotu.
Būtu manuprāt labi, ja šīs visas iespējas izmēģinātu gada garumā ar mazākiem, 3 nedēļu (+1 balsošanai) konkursiem. Būtu arī "buzz", publiku piesaistītu...

AnetiX:
--"Kādā mērā? Kāds sakars?"--
Tu no manis prasi precīzu statistiku, bet es to nevaru dot, kamēr nekas tāds nav noticis.
--"Kaut kādā konkursā prasība/noteikums/likums = viss viens un tas pats."--
Citreiz velc no vārdnīcas ārā informāciju precīzāk. Tā ir definīcija dabas u.tml. likumiem.
--"Par kādu "ārējo publikas spēku, kas nezina par ko balsot" tu runā?"--
Par to, kurš zina, kas ir Indago. Ja tu piereģistrējies spēļu lapā, lai nobalsotu, vai tu būsi godprātīgs un balsosi pēc visu spēļu testēšanas vai arī tiksi ātrāk ar to visu galā un balsosi par "pārbaudītām vērtībām"?
--"Problēma?"--
Viena - atrisināta.
--"Par lietu salīdzināšanu - ja runa ir par tehnoloģiju izveidošanu, tad piedalīties var gan laptopa izveidotājs gan mobilo telefonu izveidotājs. Tu šobrīd gribi aizliegt radio izveidotājus. Kāpēc? Jo viņi nav cienīgi laptopu un telefonu konkursos?"
Var arī atdalīt, ja tik ļoti gribas. Aizliegs vienā konkursā - būs cits. Sauc kā gribi.
--"Ja sociālā spēle ir tā, kas atrodas sociālajā portālā ,tad nu, nafig tu neapstādini diskusiju jau sākumā - jau pašā diskusijas sākumā ieteicu variantu - aizliegt spēlei būt piesaistītai dr.lv, fb.com vai jebkuram citam portālam. Kur pie velna ir problēma? Nu nebūs piesaistīta."--
Kāda tad ir tava definīcija, ja tevi interesēja tieši sociālajām spēlēm ļaut piedalīties konkursā? Neatceros, ka būtu to lasījis kaut kur.
--"Par necieņu - tu neuzskati cienīgu vispār manu jomu, kāpēc lai es uzskatītu par cienīgu tavu viedokli?"--
Pieņemu. Tomēr es šo diskusiju uztveru kā kaut ko lielāku par mazu strīdu starp mūsu viedokļiem. Attiecīgi es varētu nebūt vienīgais, pret kuru tu izrādīji necieņu...

Tiem, kuriem neatbildēju - lasīt pasvītroto. Paskaidroju savu nostāju - mani neinteresē viņiem kaut ko atņemt vai aizliegt viņiem darīt to, ko viņi dara. Vienkārši neuzskatu par pieņemamu pavisam atšķirīgu spēļu mešanu vienā maisā.

User avatar
serioussam909
Posts: 59
Joined: 06 Dec 2010, 18:54
Location: Ireland
Contact:

Re: Sociālās spēles Indago 2011

#77 Post by serioussam909 » 05 Jan 2011, 01:09

Man patiesībā arī patiktu, bet šķiet, ka nevienam citam nepatiktu tādēļ, ka mazāk balsotu.
Labāk lai ir mazāk, bet tādi kas pamato savu viedokli, nevis čupa ar random pokemoniem kas liek random cipariņus...

User avatar
vecais_dumais_laacis
Guru
Guru
Posts: 109
Joined: 06 Dec 2010, 18:48
Contact:

Re: Sociālās spēles Indago 2011

#78 Post by vecais_dumais_laacis » 05 Jan 2011, 01:12

ieteiktu veel padomaat par shaadu lietu - ja sociaalo speeli ieliek indago tad principaa buutu tikai pareizi no dev puses ielikt kaadu tekstu shur tur par to ka shii speele piedalaas indago un ejam un balsojam tur un tur. tas noziimeetu plashaakas tautas piepluudumu indago webam kur shiis masas pie reizes vareetu apskatiities arii citas speeles un konkurss kljuutu populaaraaks starp parastajiem cilveekiem ( ne developeriem un vinju draugiem/pazinjaam/radiem kam lielaakoties tiek pateikts 'iecheko ko es uztaisiiju' ).

protams uz esoshajaam speeleem skatoties pieljauju domu ka puulis kas ienaaks no sociaalajaam speeleem diezgan pamatoti noliks ne soc speeles - bet arii shie cilveeki ir publika un kam tad mees speeles taisaam ja ne publikai? sev speeleet? tad nav jeegas piedaliities nekaados konkursos - speelee savu speeli un priecaajies.
...un ja bites buutu laachi...

AnetiX
Posts: 107
Joined: 07 Dec 2010, 19:00
Location: online
Contact:

Re: Sociālās spēles Indago 2011

#79 Post by AnetiX » 05 Jan 2011, 01:16

"Kā kaut ko taisās aizliegt, tā visiem lielas mutes. :D" << ja tev aizliegtu taisīt šūteri, t.i, gunplay, tu nesprēgātu? I pamatojums būtu "nu šūteri mums nepatīk".
Par balsojumu - kas ir "buzz" publika? Manuprāt, visi Indago dalībnieki piekristu noteikumam, ka balsis par spēlēm skaitas tikai tad, ja nobalsots ir par visām spēlēm vai tml. Ļoti labs noteikums tas būtu un es to atbalstītu.
"Var arī atdalīt, ja tik ļoti gribas. Aizliegs vienā konkursā - būs cits. Sauc kā gribi." Es gribu ar savu spēli piedalīties Indago. Tu saki - atrodi citu, netaisi kašķi. Tas tev liekas normāli?
"Kāda tad ir tava definīcija, ja tevi interesēja tieši sociālajām spēlēm ļaut piedalīties konkursā? Neatceros, ka būtu to lasījis kaut kur." - konkrētas definīcijas man nav, bet tas ko es gribu - ja es ļauju nobalsot par savu draugu, es negribu tikt diskvalificēts. Tas ir viss, ko prasu.
Par necieņu - tu esi vienīgais, kurš ir stūrgalvīgs un tava stūrgalvība jau ir pierādījusies iepriekšējās diskusijās. Es labprāt dzirdētu CloverGlufff un Ra001 viedokli.
Par atšķirīgu spēlu mešanu vienā maisā - definē, kas ir šīs atšķirīgās spēles, ja viņām nav iespēja "aiziet pie drauga", vai pa "maksas sms kaut ko nopirkt". Ja šo aizliedzam, neredzu tavu problēmu.
vdl: nerunā šmiga runu - Indago nedrīkst neko piesaistīt, vēl kāds "nezinošais" nobalsos par "slikto" spēli. :D

snake5
Posts: 361
Joined: 07 Dec 2010, 03:54
Contact:

Re: Sociālās spēles Indago 2011

#80 Post by snake5 » 05 Jan 2011, 01:52

--"ja tev aizliegtu taisīt šūteri, t.i, gunplay, tu nesprēgātu? I pamatojums būtu "nu šūteri mums nepatīk"."--
Gan jau es arī darītu to pašu. Tāpēc jau neaizliedzu tev izlamāties.
--"Par balsojumu - kas ir "buzz" publika? Manuprāt, visi Indago dalībnieki piekristu noteikumam, ka balsis par spēlēm skaitas tikai tad, ja nobalsots ir par visām spēlēm vai tml. Ļoti labs noteikums tas būtu un es to atbalstītu."--
Nav "buzz publikas" (t.i. es tā šos vārdus nebiju domājis apvienot). Ir tikai "buzz" - runas par un ap jebkādu pasākumu. Un tā publika, kuru iegūtu visa "buzz" rezultātā. Un to noteikumu es arī atbalstītu.
--"Es gribu ar savu spēli piedalīties Indago. Tu saki - atrodi citu, netaisi kašķi. Tas tev liekas normāli?"--
Neredzu problēmas piedalīties, redzu problēmas sacensties starp dažādu veidu spēlēm. Aizsākās te kašķis, pat nesadomāju precizēt. Atvainojos par to. Doma vienmēr bija tāda, ka zem viena konkursa sociālās spēles un pārējās manuprāt nevarētu atrasties. Viss pārējais, tai skaitā konkursa nosaukums, piederība kādam u.tml. ir mazsvarīgi šajā jautājumā.
--"Par necieņu - tu esi vienīgais, kurš ir stūrgalvīgs un tava stūrgalvība jau ir pierādījusies iepriekšējās diskusijās."--
Negribētu sevi nostādīt par vienīgo vainīgo. Nu tomēr - kas tad ir "nevienam jau nav pareiza viedokļa" (tas, ko tu netālu no sākuma teici)? Tāpat neatbildēji uz vairākiem diezgan pieklājīgiem jautājumiem.
--"Es labprāt dzirdētu CloverGlufff un Ra001 viedokli."--
Ra001 viedoklis jau bija... CloverGruff viedokli gan es gribētu dzirdēt. :D
--"Par atšķirīgu spēlu mešanu vienā maisā - definē, kas ir šīs atšķirīgās spēles, ja viņām nav iespēja "aiziet pie drauga", vai pa "maksas sms kaut ko nopirkt". Ja šo aizliedzam, neredzu tavu problēmu."--
Es jau vairākas reizes to nodefinēju zem nosaukuma "sociālā spēle". Lūdzu pameklēt pašam. Neatkārtošu tāpēc, ka ja kaut vienu sīkumu no tā aizmirstu, tev iespēja dota piekasīties. Labi saprotu, ka nav tā labākā situācija, bet, raujot vārdu pa vārdam ārā no teikuma, nekas netiek atrisināts.

--Anyway -- mans piedāvājums. Kā būtu ar tiem 4 nedēļu konkursiem, kurus varētu izmantot visu minēto problēmu paātrinātai izpētīšanai, publikas savākšanai un balsojumu sistēmas pilnveidošanai? Kas citiem par to sakāms?

Post Reply

Return to “Indago”