veiksmīgi uzrakstiju tīklu ar 2 input, 2 hiden 1 output + bios,
treniņdatiem lietoju to pašu Xor kur [1,1] vai [0,0] dod [0], bet [1,0] vai [0,1] dod [1]
apmācībai tas pats back propaganda, un ilgi pagāja kāmēr sapratu kā atvasināt sigmoid funkciju. bet nu beigu beigās pēc 500 apmācības cikliem, autput kļūda nau lielāka kā pacmit procentiem, un pēc pāris tūkstošu apmācības cikliem, kļūda tuvojas dažiem procentiem

Problēma tāda pamācībā kuru lietoju netika izskatīti gadijumi, ja man ir vairāk kā viens autput neirons. un nu esmu ieprūdis. Godīgi sakot es nebūtu sapratis tās formulas, ja tutorialī viņš uzreiz līdzi formulām nerakstītu reālus skaitliskus piemērus, un visu uzreiz neizreikinātu. Nu jā, un daudzās citās literatūtās tās formulas izskatās kā no zinātniskās fantastikas filmas.
Labi konkrēti pie piemēra. Delta Error es reikināju Fprim(W_sum) * (ideal-fact)
kur Fprim ir simoid atvasinājums, W_sum ir visu ienākošo vērtību summa,
Ideāl protams ir treniņ datu pareizā atbilde, un Fact ir tas ko izreikina mans tīkls.
tālāk lai izreikinātu Hiden neirona delta Error, vaidzēja lietot output neirona Delta error, un kāmār tāds bij tikai 1. vis skaidrs, bet ja piemēram 2 vai vairāk outputi, vai man viņu delta errorus skaitīt kopā vai kā savādāk?
Varbūt var ieteikt kādu labu lieratūru, kur priekšzināšanās nau obligāta augstākā matemātika.
(daudzi tutoriāli pieņem ka tu no galvasz zināsi kā atvasināt sigmoid funkciju)